Altijd het risico dat bij je past: hoe dan?

Altijd het risico dat bij je past: hoe dan?

Kendu zegt het: altijd het risico dat bij je past. Je kunt je afvragen hoe dat werkt en wat daar bijzonder aan is. We gaan het daarom aan je uitleggen. Bij Kendu noemen we dit rebalancing. Klinkt als iets hips en prettigs toch? Dat is het ook!

Risicoscores bij Kendu

Bij Kendu beleggen experts jouw belegde geld op basis van jouw persoonlijke risicoscore. Dit is een score tussen 0 en 100 die je krijgt in de app op basis van jouw antwoorden op vragen over je financiële situatie, risicobereidheid en financiële ambitie. Stel jouw risicoscore is 70. En stel nou dat het om het gewicht in kilo’s zou gaan van een persoon, dus iemand die 70 kg weegt. 

Op de weegschaal

De meeste mensen houden niet van weegschaalmomentjes, maar de beleggingsexperts van Kendu wel. Iedere dag wordt het gewicht gewogen en wordt er actie ondernomen als dat nodig is. Waar een fitcoach dat doet voor een hot summer body die velen van ons zo graag willen, doet Kendu dat voor passende beleggingen voor haar gebruikers. Wie wil dat nou niet? Exact.

Kendu in actie

Overal waar "te" voor staat is niet goed. Zo denken wij ook. Jouw risicoscore bepaalt hoeveel risico jouw beleggingen lopen. Dit heeft alles te maken met de kans op (een deel van) je inleg kunnen verliezen en rendement maken. Wanneer jouw beleggingen meer of minder risico lopen dan jouw risicoscore aangeeft, komen we in actie. 

Een beetje meer of minder

Iedere dag wordt jouw risicoscore bij wijze van spreken op de weegschaal gelegd, waarbij 65 kg en 75 kg grenzen zijn. Na het weekend kun je soms meer wegen dan daarvoor. Net zoals beleggingen meer risico kunnen lopen na veranderingen op de markt. Maar de extra kilo’s na een vakantie zijn vaak echt te veel.

Wanneer we merken dat je beleggingen te veel risico lopen (bv. 76), gaan we (een deel van) je beleggingen aan- en/of verkopen. Zodat we altijd voor je beleggen met een passende risicoscore. Je risicoscore is dus een soort van streefgewicht, maar soms verandert je gewenste streefgewicht. Daarom checken we een keer per jaar of je risicoscore nog bij je past.

Lijkt je dat wel wat? Download de app van Kendu.

Start vandaag