To-do lijstjes bestaan niet voor niets

To-do lijstjes bestaan niet voor niets

Uit eigen onderzoek (2019) blijkt dat de meeste mensen ‘meer geld’ als financieel doel hebben. Herkenbaar? Het helpt om iets leuks te hebben om naar uit te kijken. Hoe ziet jouw toekomst eruit? We geven je 4 tips om je dromen duidelijk te maken.

1. Dit is hoe doelgericht beleggen helpt

Het is slim om duidelijke doelen te hebben, in plaats van alleen maar ‘meer geld’. Als je al je euro’s een naam geeft door ze in een potje te doen, geef je ook niet zo snel je “auto”-geld uit aan een nieuw kledingstuk. Als je precies weet hoeveel je nog nodig hebt voor je droomreis, is het makkelijker om te doen wat uiteindelijk je ambitie waarmaakt.

Het helpt ons om geld opzij te zetten voor iets leuks in het vooruitzicht. Sterker nog, het waarmaken van een financiële ambitie maakt 9 op de 10 Nederlanders vervolgens gelukkiger (IEX, 2018).

2. Hoe kun je doelgericht beleggen?

Wat betekent dit in de praktijk? Dat hangt onder andere af van de motivatie die je hebt om een bepaald doel te bereiken. Heb je bijvoorbeeld een sterke motivatie om je doel te bereiken, maar weet je nog niet goed welke specifieke stappen je zal moeten zetten? Dan helpt het om eerst je ambities inzichtelijk te maken.

Is je motivatie nog wat laag, maar weet je wel precies welke stappen nodig zijn om je ambitie waar te maken? Op het moment dat je weet hoeveel je elke maand opzij moet zetten, wordt het een stuk realistischer om je doelen te bereiken.

3. Doelgericht beleggen met inzicht

Ken je jezelf goed en heb je al moeite met het inschatten hoeveel uur sporten gelijk staat aan een zak chips of een avondje onderuitgezakt op de bank? Zorg er dan voor dat je een hulpmiddel hebt om de inschatting richting je financiële ambities te maken.

4. Gemakkelijk geld laten beleggen met Kendu

Heb je weleens gedacht aan beleggen? Bij beleggen denk je misschien aan de AEX of aan aandelen. Beleggen is veel meer dan dat. Op basis van jouw geprikkelde ambities, je risicobereidheid en financiële situatie ontstaat een passende manier van beleggen. En dat is precies waar Kendu jou mee helpt. Met een inleg van slechts € 50 kun je jouw geld al door experts laten beleggen.

Let op: beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. Check of je geld laten beleggen bij jou past. Of start vandaag met Kendu.

Start vandaag