Vakantiegeld? Ga vooral op vakantie

Vakantiegeld? Ga vooral op vakantie

In mei krijgen veel werknemers een vakantietoeslag van 8% van hun brutojaarloon. Maar wat doe je ermee? Dit jaar bijvoorbeeld een staycation, kan over een tijdje een grotere reis betekenen als je overig vakantiegeld opzijzet. We geven je 7 creatieve tips om (meer) geld over te houden, terwijl je wél lekker op vakantie gaat.

#1 Eet een straatje verder

Eten bij een toeristische hotspot lijkt misschien leuk, maar je betaalt hier vaak de hoofdprijs voor een simpel gerecht. En echt lekker? Nee, vaak eet je lekkerder en goedkoper in straatjes die meer achteraf liggen. Zoek bijvoorbeeld op Tripadvisor naar leuke kleinschalige restaurants of vraag het aan de lokale bevolking.

#2 Gratis op stap met een gids

De gratis stadswandelingen of tours met gids zijn een trend van de laatste tijd. In veel wereldsteden geven locals gratis rondleidingen, zoals in Berlijn met The Original Free Berlin Tour of de Free Tours by Foot in Londen. Je vindt deze tours door goed te zoeken via Google. Een fooi wordt natuurlijk wel op prijs gesteld, maar jij bepaalt dan de prijs.

#3 Ga picknicken

Naast uit eten en drankjes doen bij restaurants en andere toeristische trekpleisters, kun je voor de variatie ook gaan picknicken. Boodschappen doen in de lokale supermarkt (vaak al een feestje op zich), kleedje mee en je zit zo bij de toren van Pisa, op het strand van Barcelona of in Hyde Park in Londen op de eerste rij te genieten van je eigen drankje of hapje. En dat voor een veel lagere prijs dan die je betaalt op een terras.

#4 Je gratis vergapen aan kunst in wereldmusea

Veel musea in de wereld zijn op bepaalde dagen en openingstijden gewoon gratis. Zelfs de allergrootste. Zo is het MoMA in New York gratis te bezoeken op vrijdagen tussen 16.00 en 20.00 uur. Ook zijn het Louvre en het Prado in Madrid op bepaalde dagen en tijden gratis te bewonderen.

#5 All-inclusive ticket of alles los boeken

Vaak lijkt een all-inclusive vakantie (reis, verblijf en eten) het goedkoopst, maar dat is niet altijd zo. Vergelijk eens wat het kost als je alles apart regelt. Dat is wel wat meer moeite, maar door zelf jouw reis samen te stellen houd je meer regie.

#6 Ga bloggen over je reizen

Schrijf je makkelijk of maak je makkelijk filmpjes en vind je dat leuk om te doen? Vraag dan aan een accomodatie of je als blogger/vlogger gratis of met korting mag verblijven in ruil voor een leuke blog (of vlog). Dat is nog eens een erg leuke manier om te besparen op je vakantiekosten.

#7 Vakantie in eigen land

Wel eens nagedacht over een staycation? We hebben ons eigen stukje Werelderfgoed, de Wadden. Maastricht nodigt uit tot een gezellige stedentrip in eigen land. Natuurliefhebbers komen helemaal tot rust op de Veluwe. En in Zeeland geniet je in de zomer aan de vele stranden. Je bespaart de kosten van een vliegticket of een hoop benzine voor een ritje naar Zuid-Frankrijk. En het is nog duurzaam ook!

Als je vakantiegeld overhoudt door al deze tips, laat dit dan beleggen door Kendu. Zo laat je je geld misschien nog wel meer groeien tot een droomreis. Let op: beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Download de Kendu app en leg minimaal € 50 in. Nú tijdelijk met € 50 startgeld.

Start vandaag